După o dupa-amiază relaxantă cu Andra, într-un restaurant libanez foarte drăguț, am zis că pot prepara cu ușurință o salată cu măsline.
Cred că secretul mâncărurilor exotice, în special a celor libaneze, este sosul dulce-acrișor, care poate fi preparat de exemplu, din sirop de rodie și zeamă de lămâie.
Ingrediente
200 g
măsline naturale
2 roșii mari
1 legătură pătrunjel
1 morcov
1 ceapă verde
miez de nuca
boia iute
zeamă de lămâie
sirop de rodie
ulei de măsline
Modul de preparare este foarte simplu.
Cureți, speli și tai toate legumele, le pui într-un castron.
Se potrivește
gustul cu sare (la mine nu a mai fost cazul deoarece măslinele au fost destul de sărate), boia iute, ulei de măsline, apoi se adaugă concentratul de rodii și zeama de lămâie,
iar la sfârșit un pumn de miez de nucă.
Simplu de preparat și bun.
S-aveți spor și sănătate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu