Blogul a primit cadou 2 castronele de lut de la Andra. Ca să le folosim și ca să ”dea bine”, am făcut o tochitură. O tochitură mai ”light”...și rapidă... O trecem automat la ”Zi de încărcare”.... e week-end, deci ne sacrificăm!
Ingrediente
1 inimă de porc
500 g pulpă de porc
150 g ficat de porc
mălai pentru mămăligă
500 g brânză telemea
1 pahar cu vin alb
1 ou
sare, piper
Se taie
carnea cubulețe. Într-o cratiță punem apă la fiert și când aceasta
fierbe, punem carnea. Lăsăm cam 5 minute să fiarbă, apoi aruncăm apa;
repetăm operațiunea încă o dată, aruncăm astfel toată ”negreala” ... Apoi
se călește carnea în foarte puțin ulei. Eu nu călesc efectiv ci pun imediat
multă apă ca să se înăbușe. Punem și vinul și o lăsăm ceva mai mult până se pătrunde
bine (mai ales inima), adăugând din când în când apă. Punem un praf de sare și unul de piper...Eventual ceva iute, după gusturile fiecăruia...
Se face
mămăliga...nu cred că e cazul să vă povestesc cum (eu pun mălaiul de la
început și îl amestec când e apa rece, astfel nu se fac cocoloașe).
Se ”ornează” după preferințe... Peste mămăligă se pune un ou ochi, apoi brânză rasă ...și poftă bună!
S-aveți spor și sănătate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu